Fiziki Alt Yapı

Programın yürütülebilmesi için bu programa ayrılan mevcut toplam alanı 500 m2 olan ve 2 adet sınıfı bulunmaktadır. Sınıfların her biri 250m2lik bir alana sahiptir. Sınıfların içinde 1 adet datashow, 1 adet datashow perdesi ve bilgisayar donanımı bulunmaktadır. Bunların yanında 120 kişi kapasiteli konferans salonu, öğretim elemanları ile idari personel için değişik ebatta 5 adet oda, 1 adet yemekhane ve 1 adet kafeterya bulunmaktadır.
 

Tüm sınıflar an az 90 kişi kapasiteli olup, bilgisayarlı sunum yapabilmek üzere donatılmıştır.
 

Mevcut laboratuvar veya uygulama alanı şu an için bulunmamaktadır. Ancak fakültede yeteri derecede laboratuvar olabilecek mekân bulunmaktadır. Bu alanlar ileride uygulama alanı, laboratuvar vb. şekilde değerlendirilecektir. Mevcut laboratuvar, uygulama alanı vb. olabilecek alanların kapasitesi yaklaşık 300m2dir. Bu mekânlarda aynı anda yaklaşık 40 öğrenci beraber çalışabilir.
 

Fakültemizde tamamen son teknolojik imkânlarla donatılmış 1 adet 110m2lik öğrencilerin aynı anda bilgisayarla çalışabilmesine olanak sağlayan bilgisayar sınıfı mevcuttur. Laboratuvarlar kablosuz internet bağlantısı bulunan 40 adat masaüstü bilgisayarlardan oluşmaktadır.
 

Üniversitemizin toplamda basılı 59349 adet, elektronik 173615 adet kitap içeren merkezi kütüphanesinde Arkeoloji Bölümüne ait temel kitaplar bulunmaktadır. Kütüphanede açık raf sistemi uygulanmakta ve tüm yayınlar ABD Kongre Sınıflama Sistemi (Library of Congress, LC)ne göre raflara yerleştirilmiştir.

Koleksiyonda bulunan tüm materyaller YORDAM adı verilen otomasyon programına aktarılmış olup; katalog tarama, sorgulama ve kitap ayırtma gibi işlemler çevrimiçi ve çevrimdışı yapılabilmektedir. Ayrıca Elektrik-Elektronik ile ilgili ulusal ve uluslararası dergilerin tamamının taranabildiği internet tabanlı sciencedirect aboneliğimiz bulunmaktadır.